Naast WhatsApp werden ook online beveiligers AVG en Avira gehackt

Naast WhatsApp werden ook online beveiligers AVG en Avira gehackt

Eerder deze week meldden we de aanval van Palestijnse hackers op de website van WhatsApp. Ondertussen is bekend geworden dat de online beveiligingsbedrijven AVG en Avira getroffen zijn door dezelfde hackers.

WhatsApp, AVG en Avira worden alle drie beheerd door dezelfde service, Network Solutions. Een groep Palestijnse hackers, genaamd KDMS, heeft zich op illegale wijze toegang verschaft tot de servers van Network Solutions.

De aanval zorgde ervoor dat de websites van WhatsApp, Avira en AVG omgeleid werden en een bericht toonden over de bevrijding van het Palestijnse volk. De groep heeft ook verantwoordelijkheid opgeëist voor het hacken van Leaseweb, een domeinbeheerservice die ongeveer 4% van het wereldwijde internetverkeer controleert. Over het algemeen zijn dergelijke aanvallen waarbij een website wordt omgeleid relatief onschuldig.

Avira, AVG en WhatsApp hebben de inbraak bevestigd. Een woordvoerder van WhatsApp heeft verklaard dat er geen gebruikersgegevens zijn vrijgekomen tijdens de cyberaanval. Dit lijkt ook het geval te zijn voor beide beveiligingsbedrijven. Alle websites die getroffen werden door de KDMS-hack werken op dit moment weer.

Houd Softonic op Facebook en Twitter in de gaten voor de laatste updates!

[Bron: The Guardian]

  • Link Gekopieerd!
Bezig commentaar te laden