Gratis Antivirus van Avira krijgt extra features uit de premium-versie

Gratis Antivirus van Avira krijgt extra features uit de premium-versie

Avira updatet zijn gratis antivirusprogramma met features die eerder enkel in de betaalde premium-versie beschikbaar waren. Avira Free Antivirus beschikt nu ook over de Protection Cloud en de Browser Safety, twee functies waar gebruikers eerder voor moesten betalen. Daarnaast heeft het bedrijf de Avira Free Mac Suite verbeterd.

Avira Cloud Protection biedt Windows-gebruikers “real-time detectie van zero-day bedreigingen”, wat betekent dat jij gelijk op de hoogte wordt gebracht zodra Avira een probleem ontdekt. Het bedrijf verwijderde de notifier, een functie die reclame toonde aan niet-betalende gebruikers. Ook zijn de toolbars uit de browser gehaald.

Avira voegde daarnaast de Browser Safety mogelijkheid toe. Op dit moment is deze feature enkel beschikbaar voor Chrome, maar de beschermingsdienst verschijnt binnenkort ook voor Firefox en Internet Explorer. Browser Safety beoordeelt zoekresultaten zodat je weet of je op een betrouwbare site klikt. Ook is het dankzij deze feature mogelijk je browser-activiteiten ontraceerbaar te maken.

Avira Free Antivirus is beschikbaar voor Windows, Mac, Android en iOS.

Lees ook:

Volg Softonic op Facebook en Twitter voor het laatste nieuws over antivirus-software!

[Bron: Avira]

  • Link Gekopieerd!
Bezig commentaar te laden