De beste apps om jouw iPhone en iPad te beveiligen

De beste apps om jouw iPhone en iPad te beveiligen

iOS is virusvrij, maar zeker niet zonder gevaren. Denk aan malware die wordt verspreid via Dropbox, vervelende adware en andere bedreigingen die ook op je iPhone en iPad op de loer liggen. Met deze apps bescherm je je iDevice.

iOS, het besturingssysteem voor de iPhone en iPad, is zeer veilig. Omdat je alleen apps uit de officiële App Store kunt installeren is er weinig risico op virussen; Apple controleert zelf per slot van rekening alle apps die ze in hun winkel toelaten.

Maar iOS is niet zonder gevaren. Er zijn bijvoorbeeld virussen die handig gebruik maken van verspreiding via Dropbox. Daarnaast bestaat er malware die gericht is op toestellen met een jailbreak en misleidende apps die je privacy schaden.

De eerste stap om zulke problemen te voorkomen: installeer beveiligingsapps voor iOS, die je helpen je iPhone of iPad veilig te maken en houden.

Intego VirusBarrier – Geen virus in de cloud

Wat gebeurt er als je een virus binnenhaalt via cloud-diensten als Dropbox, Google Drive of OneDrive? Misschien raakt je iPhone of iPad niet eens geïnfecteerd, maar stuur je het virusbestand wel door naar bijvoorbeeld een Windows-pc, die er vervolgens wel last van krijgt.

VirusBarrier is een eenvoudige virusscanner die e-mailbijlages en bestanden in de cloud doorspit op virussen en deze eventueel verwijdert. Zo voorkom je blunders op de werkvloer of op je eigen pc.

Avira Mobile Security – Kogelvrij vest voor iOS

De functies van deze antivirussuite zijn gericht op het identificeren van kwaadaardige apps, het beschermen van je identiteit en het beveiligen van het zoeksysteem voor iOS-updates.

Extra voordeel: Avira Answers, een community waar vraag en antwoord over de beveiliging van je toestel samenkomen. Niets slimmer dan de hulp van deskundigen in te roepen, toch?

Trend Micro Mobile Security – Bescherming tijdens het surfen

Web-browsers zijn misschien wel de meest kwetsbare apps die we gebruiken. Er zijn webpagina’s die jouw gegevens proberen te stelen (phishing); andere proberen je via fraude geld af te troggelen.

Trend Micro Mobile Security scant niet alleen voor virusprocessen, maar biedt ook een eigen browser die gevaarlijke websites blokkeert. Zo wordt navigeren op je iPhone en iPad een stuk veiliger.

Deze apps zijn geen excuus om niet na te denken

Ja, iOS is veilig en ja, deze apps maken van je iPhone of iPad een sterk bepantserd fort, maar dat wil nog niet zeggen dat je honderd procent veilig bent. Privacy en veiligheid is uiteindelijk je eigen verantwoordelijkheid. Wees daarom alert op elke poging tot bedrog of oplichting. Deze drie apps verminderen het risico, maar je gezond verstand is pas écht handig.

Lees ook:

  • Link Gekopieerd!
Bezig commentaar te laden