Avira Free PC Cleaner nu wereldwijd beschikbaar

Avira Free PC Cleaner nu wereldwijd beschikbaar

Avira Free PC Cleaner, het gratis programma van Avira dat je computer opruimt, is vanaf nu wereldwijd beschikbaar. De software werd als eerste gelanceerd in Duitsland op aanvraag van een Duitse overheidsinstelling (BSI). Avira werd hier ingezet om een gevaarlijk botnet te verwijderen. Nu is de software beschikbaar voor iedereen.

Avira PC Cleaner biedt additionele scans voor virussen en Trojans die jouw antivirus-programma mogelijk heeft gemist. “Het ruimt op en repareert infecties die gevonden worden op de computer. Daarnaast wordt je pc geen seconde langzamer van het programma”, aldus Sorin Mustaca, beveiligingsexpert bij Avira. Avira Antivirus-gebruikers hoeven deze software niet te downloaden aangezien de features ook terug te vinden zijn in dat programma.

De applicatie neemt weinig ruimte in, updatet automatisch en heeft geen installatieproces. Na de lancering van het .exe bestand zijn de files in een tijdelijke map te vinden die daarna eenvoudig verwijderd wordt. Avira Free PC Cleaner is geen vervanging voor het standaard antivirusprogramma, maar kan extra inzicht bieden in computerproblematiek.

Lees ook:

Volg Softonic op Facebook en Twitter voor het laatste nieuws over antivirus-software!

Source: Avira

  • Link Gekopieerd!
Bezig commentaar te laden